parallax background

Proiecte #SUCEAVA

Proiecte în curs/finalizate1. Ruta ocolitoare nr. 1 + Pod Râu Suceava (Ruta Suceava - Botoșani)
2. Cetatea de Scaun
3. Parcări Subterane
4. Teatrul Matei Vișniec
5. Catedrala
6. Centrala termică Bioenergy
7. Centrul tradițiilor populare
8. Autobuze + mașini electrice
9. Cartierul Tinereții + Tătărași
10. Strada Cernăuți
11. Săli de sport (Sportiv, Ștefan, Școala Nr. 11, Școala nr. 9)
12. Statuia lui Ștefan cel Mare
13. Centrul Multifuncțional Ițcani
14. Ajutor Spital
15. Varianta ocolitoare nr. 2
16. Modernizare piețe + bazar
17. Zona de agrement Tătărași

Investiții atraseFonduri europene 189 milioane de Euro

Parteneriat public-privat 80 milioane de Euro

Fonduri proprii și atrase 86 milioane de Euro

Fonduri guvernamentale 70 milioane de EuroTotal fonduri atrase 425 milioane de Euro

Proiecte de viitor


NOU Loc de joacă - Parc Central


Dorim să asigurăm copiilor din municipiul Suceava cât mai multe spații de joacă moderne, astfel încât, atunci când situația va permite, aceștia să se poată bucura de ele.

După cum am promis, în Parcul Central, am început lucrările la un nou loc de joacă, ce va fi amenajat cu dotări moderne și suprafață cauciucată (400 mp). De asemenea, zona de fitness din apropiere va fi reabilitată/reamplasată, atât cei mici, cât și cei mari, să petreacă cât mai mult timp în aer liber.

Amenajarea viitorului loc de joacă nu presupune tăierea copacilor din zonă, acesta fiind gândit într-o manieră prietenoasă mediului înconjurător.

P.S. Locul de joacă se realizează în parteneriat cu operatorii de salubrizare Diasil și Ritmic, în baza procedurilor contractuale de salubritate menajeră.

REABILITARE stradă Vasile Grecu


Noi lucrări de reabilitare stradală sunt în curs de desfășurare în municipiul Suceava. Strada Vasile Grecu este în curs de reabilitare și modernizare, peste 10.000 de mp. Reabilităm inclusiv trotuarul, la care, până acum nu am putut interveni, fiind în proprietatea comunei Șcheia. De asemenea, s-a refacut calea de rulare și rigola pe partea stângă.

Date tehnice:

* covor asfaltic = 1705 mp;
* uzură (MASF16) = 1100 to;
* pavaj = 1100 mp;*
* rigole = 620 ml.

O stradă importantă pentru orașul Suceava, pentru care vom face tot posibilul ca după finalizarea lucrărilor, să rămână în condițiile și parametrii optimi de circulație!

NOU Loc de joacă - Burdujeni


Dincolo de provocările care se ivesc în viața noastră, continuăm să ducem la bun sfârșit ceea ce am promis și, chiar dacă starea de alertă nu permite deschiderea locurilor de joacă pentru cei mici, noi ne pregătim pentru când acest lucru va fi posibil!

Astfel că, în cartierul Burdujeni, pe strada Cuza Vodă, am început lucrările de construire a unui nou loc de joacă modern, asemeni celui din cartierul Obcini. Odată cu finalizarea acestuia, se va amenaja și un spațiu verde, o “mini-zonă de agrement”, pentru părinți, bunici și nu numai.

Locul de joacă se realizează în parteneriat cu operatorii de salubrizare Diasil și Ritmic, în baza prevederilor contractuale de salubritate menajeră.

Avem speranța că atât cei mici, cât și cei mari se vor bucura cât mai curând de acestea!

CONSTRUCȚIE Podul Unirii


Primul pas către fluidizarea traficului din una dintre cele mai aglomerate zone ale municipiului Suceava prinde contur!

Podul Unirii de peste râul Suceava va putea fi folosit curând, întrucât lucrările de construire a noului pod au fost finalizate, iar cele de amenajare a traseului de pe strada Mirăuți până pe strada Energeticianului se apropie de final.

Deși a fost o perioadă grea din cauza COVID-19, cu mai puțină forță de muncă, constructorii vor preda lucrările la timp, putând fi realizată astfel, decongestionarea traficului în zona comercială a orașului.

[metaslider id="219"]
SEMNALEAZĂ O PROBLEMĂ