parallax background

Despre Ion Lungu

Ion Lungu - Primarul Sucevei


EXPERIENȚĂ ȘI RESPONSABILITATE

Ion Lungu este în prezent primarul municipiului reședință de județ Suceava. Este candidatul partidului PNL pentru alegerile din 27 septembrie 2020.

PNL a avut un rol însemnat în modernizarea țării de-a lungul istoriei, fiind unul din principalele partide politice din România. #SEPOATE #Suceava #PNL #AdministrațieLiberală

Este născut în Suceava la data de 18 iulie 1961, este căsătorit și are doi copii.

În perioada 1986-1990 Ion Lungu a studiat la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași în cadrul Facultății de Științe Economice – Domeniul Management, marketing și administrarea afacerilor, obținând diploma de licență în profilul economic.

În perioada 2004 – 2006 a urmat cursurile de masterat ale Facultății de Stiinte Economice și Administratie Publica din cadrul Universității ‘Ștefan cel Mare’ Suceava dobândind diploma de Master în Managementul administrației publice din țările Uniunii Europene.

A ocupat funcția de director general în cadrul Combinatului de Celuloză și Hârtie S.C. Ambro S.A., Suceava și a fost consilier local între anii 2000-2004.

Este inițiatorul proiectului pentru constituirea Asociației „Moldova se Dezvoltă”, prin care se vor putea demara noi proiecte cu finanțări europene și guvernamentale în zona de Nord-Est a României.

Sub conducerea sa, Primăria municipiului Suceava a atras fonduri europene în valoare de aproximativ 180 de milioane de euro , parteneriate publice-private de 80 de milioane de euro, fonduri guvernamentale de aproximativ 70 de milioane de euro și a realizat proiecte din fonduri proprii (86 de milioane de euro) pentru dezvoltarea durabilă a orașului, cele mai importante fiind:

  • #Reabilitarea Esplanadei Centrale și construcția parcărilor subterane
  • #Reabilitarea Cetății de Scaun a Sucevei pentru conservarea patrimoniului cultural și stimularea turismului
  • #Înființarea Teatrului „Matei Vişniec” și a Centrului Cultural Bucovina
  • #Varianta de Ocolire Nr. 1 a Sucevei
  • #Catedrala Arhiepiscopală Nașterea Domnului din Suceava
[metaslider id="185"]
SEMNALEAZĂ O PROBLEMĂ